• Slide 1
  • Slide 2
  • Slide 3
  • Slide 4
  • Slide 5

South Sailing Academy

ESS juniorseglingsverksamhet ordnas tillsammans med HSF, HUS och RSK som bildar föreningssamarbetet South Sailing Academy "SSA". Vi är med i Segling och Båtsport i Finland rf:s medlemsföreningars koncept som har som mål att ordna högklassig seglingsutbildning runtom i Finland.

SSA ordnar flera grund- och fortsättningskurser för juniorer i Ekenäs och Hangö. Seglingskurser med start 5.6 (Grundkurs, Ekenäs), 12.6 (Grundkurs, Hangö), 31.7 (Grundkurs, Ekenäs) och 7.8 (Fortsättningskurs) ordnas för barn och unga. Kursen är fyra dagar och börjar alltid måndag och avslutas på torsdag, varje dag mellan kl 11-16.

På kurserna och i seglingsträningarna används kända Optimist-, Laser- och Zoom8 jollar. På grundkursen lär man sig att behärska segeljollen och efter avklarad kurs kan man delta i veckoträningar 1-3 ggr/vk och delta i fortsättningskurs för mer säkerhet och färdighet att segla självständigt. Dessutom lär man sig om utrustning, väder, natur, kamrat- och sjömanskap.

Nyhet!

En ny träningsgrupp startar i H-båtsklassen för ungdomar 13-25 år, där förutom seglingsträning ingår navigation, teknik, miljö, båtunderhåll, samt möjlighet till kappseglingar och sköna utflykter i skärgården. Verksamheten stöds av UKM-bidrag från Undervisnings- och Kulturministeriet.

Säsongens program

SSA ordnar i samarbetet veckoträningar, kappseglingar samt läger och regattor.  Jolleseglarnas säsongstart inleds traditionellt i april med talkojobb i stränderna. Tisdagsräningarna i Ekenäs inleds senast i början av maj och fortsätter till oktober. Vi tränar i Hangö torsdagar och har speciella träningar vissa söndagar i Ekenäs. Läger, bl a RSK:s familjeläger på Calliola i Snappertuna, och ESS juniorläger på Stuvuholmen samt kappseglingar ordnas under säsongen. Under vinterhalvåret samarbetar vi med andra föreningar, besöker simhallen, idrottshall och gym och håller klubbkvällar.

Se kalender på www.southsailing.fi SSA:s gemensamma programkalender hålls uppdaterad på www.southsailing.fi . Se även SSA:s övriga medlemsföreningars hemsidor www.hsf.fi (HSF), www.husrf.fi och (HUS), www.segelklubb.fi (RSK)

Kontakt och anmälningar

Kontaktuppgifter och anmälningsformulär görs via  www.southsailing.fi

Segling är roligt!

Richard Gottberg, juniorchef

tel. 040-562 3328, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

BarnensSeglingsskola V2 pieni vene suora teksti 300x155